Fooddock

Er zijn mensen die alles ten Oosten van Utrecht achtergesteld gebied noemen.  Moeten zij Utrecht voorbij, dan zorgen ze voor een extra deken in de auto, en een extra databundel op het telefoon abonnement.


Hier ben ik het absoluut niet mee eens, maar het is wel een feit dat de meeste hotspots, trends, en nieuwigheden plaatsvinden in de Randstad.  En wat mij betreft is dat geen probleem.
Laat ze in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht maar hotspot, na pop up restaurant, na eettentje openen. En laat het daar maar vollopen met toeristen en hotspot bezoekers. Ik weet mijn leuke tentjes in het oosten wel te vinden. Mét zitplekgarantie, en dat is ook wat waard.

Want Deventer heeft ook genoeg leuke tentjes, coffeecorners en cafe’s.  En sinds een kleine maand heeft Deventer bovendien iets nieuws.  Fooddock.  Een heuse “Foodhal”

Het concept is bekend (in het westen): eén hal, diverse kraampjes met tafeltjes om te zitten. Een soort continu festival dus.  En dat is er nu ook in Deventer.
En daar wou ik dus heen. Het leek me namelijk ontzettend gaaf om te slenteren langs kraampjes met namen als Geflipte Kippen, Mr Hapje, of meneer Temaki.

En dat was het ook. Fooddock heeft zeker sfeer. Een oud havengebouw, opgeknapt met oog voor detail.  Rustieke tafels in het midden, industriele lampen aan het plafond, en lekkere geuren die het gebouw vulden.

Maar dan?  Dan loop je daar binnen, heb je alle kraampjes gezien, wat doe je dan?

Toen kwam het grote kiezen.

“wat wil jij”

“wat is er geschikt om tussen de middag te eten”

“als ik kies voor Indisch, mag ik dan een hapje van jouw sushi”

 Hoe doen vaste Foodhal bezoeker dit? Gaan zij langs alle kraampjes en kiezen van alles wat?  Ik heb me als echte Nederlander gedragen, en toch ook maar op de prijs gelet. Niet langs alle kraampjes dus.

Maar wel een toetje.  Die Frozen yoghurt stand stond er natuurlijk niet voor niets.

Fooddock 2