Meal prepping

Bij gezond eten hoort het zogenaamde “meal preppen”.  Wil je het iets minder modern dan mag je trouwens ook gewoon spreken van bakjes vullen met eten. Gezond eten wel te verstaan.

Als je dan een hele dag onderweg bent heb je allerhande gezonde opties voor ontbijt, lunch of tussendoor, binnen handbereik. En dan eet je minder snel een gevulde koek uit de kantine of een broodje kleffe hap bij het benzinestation.

Klinkt simpel, is het eigenlijk ook, maar je moet het ook weer niet onderschatten.

Want reken er wel op dat je een zondagmiddag in de keuken staat. Wat in mijn geval een zondagavond werd.  Ik dacht wel even mijn mealprepping te kunnen doen terwijl de spaghetti voor het avondeten op stond.  Een paar uur later was ik klaar, en kon ik die spaghetti opwarmen.

Maar toen had ik ook wat! Bijvoorbeeld:

Gesneden paprika, wortel, komkommer.
Geroosterde en gesneden aubergine.
Een pan zelfgemaakte tomatensoep.
Gekookte eieren
Een portie couscous
Een portie linzen
Croutons

Genoeg om een hele week mijn brood te vervangen door salades en dit af te wisselen met soep.

De volgende ochtend kwam ik er wel achter dat de gekookte eieren misschien heel goed te bewaren zijn in de koelkast, maar dat dit wel het beste gaat in een goed afgesloten-, en dan vooral reukdichte trommel. Daarna kwam ik erachter dat mijn handtas maar een bepaald aantal doosjes, bakjes en zakjes kan herbergen. Er kon dan nog wel meer bij, maar in dat geval leek het wel alsof ik op zijn minst de Bijenkorf had beroofd.  Nu is er op het wereldwijde internet best veel informatie over meal prepping te vinden, maar over deze uitdagingen lees je dan nooit.

En om 10.00 uur had ik eigenlijk veel meer zin in de aangeboden cake dan in mijn meegenomen selderijstengels…

De eieren bewaar je dus het beste in een afgesloten bakje, meer tips? Kijk dan op de pagina van Glowmag.

foto: Flickr