Pizza

Alle gezondheidskenners, en –fanaten, health goeroes, en fit chicks zijn het erover eens. Junk Food is Slecht. Met een hoofdletter S.  Natuurlijk is daar de 80-20 % regel, en natuurlijk is daar het “Genieten mag” principe, maar dit geldt heus niet voor Junk Food.Junk Food is het nieuwe roken, het schaadt zeker de gezondheid en ach vooruit; kan zelfs dodelijk zijn.

De volgende vraag is dan wat er allemaal onder Junk Food valt?  Want als we de hamburger gewoon uit deze categorie halen, mogen we ons dan onbeperkt tegoed doen aan een broodje hamburger?

Tsja, waarschijnlijk hoef je niet in één van eerder genoemde categoriën mensen te vallen om te bedenken dat het zo niet werkt.  Vet is vet, en verzadigd vet, is verzadigd.

Volgende probleem is echter ook dat sommige situaties vragen om pizza.  Een middag bankhangen kan nu éénmaal het beste worden afgesloten op de bank. Met een pizza. Bezorgd door de koerier die wel door de regen wou sjezen.

Wel pizza, geen schuldgevoel. Ik besloot om eens te kijken of het mogelijk was. Het schijnt namelijk heel makkelijk te zijn om een zeer verantwoorde pizza in elkaar te zetten. Het woord bereiden is hier zelfs niet eens nodig, want men neme een kant en klare pizzabodem (verantwoord dus de spelt variant). blikje tomatenpuree, cherrytomaten, olijven en champignons. Dit wordt samengevoegd tot een zeer verantwoorde pizza.  De onbespoten groente garandeerden mij een zeer unieke, zuivere en pure smaakbeleving.

Terwijl mijn pizza in de oven stond, logde de bankgenoot in op thuisbezorgd.nl, en toen was het afwachten. Zou de timing kloppen?  Ja de timing klopte, een kwartier later stonden er 2 pizza’s op tafel.

En mijn schuldgevoel? Dat bleef uit, daarvoor in de plaats kwam wel een soort van afgunst.
Hoe puur mijn speltbodem ook smaakte, de Suprème daarnaast leek toch ook wel gewoon heel lekker.

pizza

header: Flickr